Tortun päälle ei tullut marenkia kun ei ollut tomusokeria. :o) JA muutenkin torttupohja jäi kiinni...ei se makuun vaikuttanut!

                445537.jpg


Pohja

3 munaa
1dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
100g sulatettua margariinia

Täyte
2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
25 g margariinia

Kuorrutus
2 valkuaista
1/2 dl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sulatettu margariini. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun matalaan torttuvuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauho ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen. Anna  jäähtyä.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.  Levitä tortun  pinnalle. Pidä uunissa 250 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes marenki saa hiukan väriä.