Pohja
3 munaa
1dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
100g sulatettua margariinia
Täyte
2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
25 g margariinia
Kuorrutus
2 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sulatettu margariini. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun matalaan torttuvuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauho ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte torttupohjan syvennykseen. Anna jäähtyä.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä tortun pinnalle. Pidä uunissa 250 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes marenki saa hiukan väriä.
Kommentit