622313.jpg

Tein Ullanunelman ohjeen mukaan kukkakakun kääretortusta ilman muottia. Itse tein kääretorttupohjan kahdesta eri taikinasta, ns raidallisen. ( Vilijaanalta sain idean )Ja kuten huomata saattaa 1 prk flora vispiä ei riittänyt ja tein lisää. Väriä en saanut saman sävyiseksi, mutta näin kuvassa sen huomaa helpommin.

6 munaa
2 1/4 dl sokeria
6 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
4 1/2 rkl kaakaohauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
omenahilloa
1 prk Flora vanillaa, vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
2 liivatetta
tilkka kuumaa vettä

Päälle:
1 1/2 prk Flora vispiä, vaaleanpunaiseksi värjättyä
raastettua maitosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet seokseen, sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa, noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle omenahillo ja anna vetäytyä.

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen noin 5 min. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivatevesi vanilla vaahdon joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Anna täytteen hyytyä hetki ennen rullausta. Laita kääretorttu jääkaappiin jähmettymään noin 3h ennen kakun kokoamista.

622302.jpg

Leikkaa kääretorttu 8 yhtä suureen osaan ja asettele ne kuvan mukaisesti. Levitä flora vispiä kakun päälle ohut kerros ja raasta suklaata päälle. Pursota reunat haluamallasi tavalla ja koristele mieleiseksi.