Tyttäreni halusi 4-vuotis syntymäpäivillensä My Little Pony kakun, nähtyään sen Sekasopan Marien sivuilla (tässä alkuperäinen). Kakku on 6 munan kakku ja välissä mansikka-kerma-rahka seosta. Päällä kuva marsopaanille maalattuna, mansikan makuista kermaa ja tuoreita mansikoita..

730520.jpg

Kakkupohja:

6 munaa
2,25 dl sokeria
8,5 rkl vehnäjauhoja
5 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet kerskenään ja lisää aineet seokseen siivilän läpi. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 min.


Täyte:

5 liivatetta
1/2 dl mansikka mehua
250g maitorahkaa
2 1/2 dl flora vispiä
1 1/2 dl sokeria
5 dl jäisiä mansikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Lisää kermaan sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää rahka kermavaahtoon. Liota liivatteet 1/2 dl kuumaan mansikka mehua ja kaada ohuena nauhana seokseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset masikat ja sekoita kunnes seos alkaa jähmettyä.


Kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt kakku 3 osaan. Kostuta alin osa mehulla ja laita puolet täytteestä sen päälle. Nosta sitten toinen osa sen päälle ja kostuta sekin. Lisää sitten loput täytteestä ja päällimminen osa. Kostuta. Anna vetäytyä kylmässä yön yli. HUOM! Jäiset marjat jähmettävät täytteen nopeasti joten ole täyttämisessä nopea.

Vatkaa mansikkakerma ja koristele kakun reunat. Itse laitoin marsipaanilevyn vasta kun laitoin kakun tarjolle ja peitin reunat puolikkailla mansikoilla. Näin marsipaani ei
kerennut vettyä.