Ostin Euromarketin alesta uuden kirjan Gummeruksen YHTÄ JUHLAA -Parhaat ideat ja ohjeet juhlien järjestämiseen. Löysin sitten sieltä suklaakakun ohjeen ja pitihän se sitten kokeilla. Itse en ole "mutakakkua" tehnyt mutta voisin kuvitella sen olevan samanlaista. Hiukan liian malttamaton olin ja leikkasin akkua liian kuumana ja kuetn huomaatte sisällys valui ulos. Seuraavan päivänä kakku oli mitä parhain. Suosittelen siis odottamaan seuraavaan päivään ja antavan kakun levätä jääkaapissa yön yli.

1030974.jpg

ja tässä ohje kakkuun.....

200g taloussuklaata
200g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita suklaa ja voi paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Voit myös sulattaa suklaan vesihauteessa tai mikrossa. Kun suklaa on sulanut ja tuloksena on juokseva seos, nosta kattila lämmöltä. Anna jäähtyä.
2.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
4. Yhdistä suklaaseos ja munavaahto, lisää sitten jauhot siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti.
5. Kaaa taikina voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 15 min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän raa'aksi!
7. Jäähdytä kakku vuossaan ja tarjoa kylmänä kermavaahdon ja esimerkiksi tuoreisen mansikoiden kera.