Tein tänä vuonna ihan tavallisen mansikka kakun äitienpäivänä. Miehen ja esikoisen piti kakku alunperin koristella mutta laitoin ne mökille ja sain rauhallisen viikonlopun , tosin kaksoset olivat kanssani.

1554254.jpg

Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2dl Flora vanilja
1prk keiju vaniljatuorejuustoa
5dl mansikoita
4 liivatetta
3rkl mansikkamehua

kostutus: marjamehua

Koristelu:
2 prk Floravispiä
5 dl mansikoita
kiillesokeria

Pohja:
1.Vaahdota muna ja sokeri.
2.Sekoita kuivat aineet kerskenään ja lisää aineet seokseen siivilän läpi.
3. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa noin 20 min.


Täyte:
1. Sulata mansikat ja soseuta ne.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 min.
3. Vatkaa Flora vanilja vaahdoksi ja lisää tuorejuusto hyvin sekoittaen joukkoon.
4. Lisää mansikkasose ja sekoita hyvin.
5. Liota liivatteet 3 rkl kuumaan mansikka mehua ja kaada ohuena nauhana seokseen
hyvin sekoittaen.


Kokoaminen:
1. Leikkaa jäähtynyt kakku 3 osaan.
2. Kostuta alin osa mehulla ja laita puolet täytteestä sen päälle.
3. Nosta sitten toinen osa sen päälle ja kostuta sekin. Lisää sitten loput täytteestä ja päällimminen osa. Kostuta.
4. Anna vetäytyä kylmässä yön yli.

Koristelu:
1. Sulata mansikoita hieman ja kosistele kakku niillä.
2. Teen hyytelösoripaketin ohjeen mukaan kiille ja sivele sillä mansikat.
3. Vatkaa floravispi vaahdoksi ja pursota haluamasi kositelut kakun reunoihin.